Политически партии КОД и „Български възход” ще формират една група в Общински съвет – Бургас, мандат 2023 – 2027. Двете формации участваха за първи път на местни избори и постигнаха повече от добри резултати.

„Нашите програми и цели са изключително близки и решението да се обединим в ОбС е логично. Гледаме в една посока – създаване на по-добри условия за средния и дребен бизнес в Бургас и едновременно с това привличане на инвеститори. Имаме още много общи приоритети, затова ще работим рамо до рамо”, заявяват от КОД и „Български възход”.

Какви политики ще подкрепят?

„Не само ще предлагаме добри решения, но и ще подкрепяме важните за Бургас и жителите на общината докладни. В тези гласувания нашата група ще участва в мнозинство, което да осигури на Бургас бързите темпове на развитие. За да се случи това, считаме за наша отговорност, като избраници на бургазлии да подкрепяме важните и големи проекти на кмета Димитър Николов в здравеопазването и образованието, туризма, както и в подобряването на спортната инфраструктура и създаване на условия за развитие на елитен и масов спорт”, категорични са общинските съветници от двете формации. Те самите също разчитат на подкрепа за общинските програми и инициативи, които подготвят.