Изборните страсти в Приморско ескалираха дни преди деня на същинския вот, когато ще бъде избран нов кмет на атрактивната морска община. Там емоциите са нажежени до крайност, тъй като при всички случаи управлението ще е в нови ръце. Досегашният кмет от ГЕРБ Димитър Германов не участва като кандидат за нов мандат, но пък всички лагери са мобилизирани максимално. И въпреки това, само допреди дни, политическата обстановка изглеждаше привидно спокойна. Кандидатите за кмет, които са шестима на брой, дори отговаряха на въпроси, които вълнуват хората на общината и изглеждаха приветливи и уважаващи се взаимно. До миналата събота, когато една от кандидатките загърби добрия тон, подкрепена от бивш общински съветник, който е от Ямбол.

В личния си профил във фейсбук Ваня Андонова атакува не само кандидатите за кмет Иван Гайков и Стоян Василев, но и нападна адвокат Милен Козарев. Той потърси БургасИНФО, за да изрази позицията си. Ето я и нея:

„Казвам се Милен Козарев - адвокат съм и считам себе си за пострадало лице от извършеното спрямо мен престъпление от частен характер “КЛЕВЕТА”, по см. на чл.147,ал.1 вр. чл.148 ал.2, вр.чл.148,ал.1,т.2 от Наказателния кодекс.

За извършител на престъплението подозирам и соча № 20 г-жа Ваня Иванчева Стоева- Андонова, която разпознавам в профил във Фейсбук от снимките и от названието на профила, носещ нейни имена. В нейна публикация от 21-10-2023г. имам личното убеждение и основание да смятам, че съм оклеветен. Наказанието за този вид престъпление е сериозно – глоба до 15 000 лв и обществено порицание.

Заведох в РС-Бургас тъжба, за да се установи има ли престъпление и иск за парично обезщетение, ако се окаже, че има. Направих го, защото тази личност, според мен симпатична и предприемчива дама, премина морални граници по недопустим начин. Правете като мен в такива случаи - това е най-доброто решение срещу арогантността и грубостта и дори не е решение, а лечение. Аз го направих, защото защитавам личното си достойнство и чест. Ако се окаже, че съм прав и съдът уважи апелациите ми, лицето Ваня Иванчева Стоева- Андонова спокойно може да бъде наричана „престъпник“, което ще е жалко, но заслужено.“, заяви адвокат Козарев.