Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви двама от кандидатите за кметове на общини в Бургаска област – Димитър Николов за Бургас и Иван Алексиев за Поморие. Борисов, както вече съобщихме, беше днес на посещение в новия корпус за онкоболни към УМБАЛ „Дева Мария“ в бургаския квартал Ветрен.

На въпрос кои от сегашните кметове, ГЕРБ ще издигне отново, той каза:

„Около 15 септември ще имаме готовност да говорим, но за Бургас специално си е Митко. И г-н Алексиев щом е тук и той ще бъде.“.

Борисов коментира и рокадите в МВР по интервю от вчера на главния секретар.

„Правилно си подаде оставка, и аз съм си подавал оставка като главен секретар, когато не е имало възможност да работиш с едно ръководство. Те го направиха навремето с нашия главен секретар. Всичко се връща. Във връщането това, което е притеснителното е, че Кирил Петков е ходил в МВР. А ние се разбрахме, че министърът на вътрешинте работи ще подходи 100% професионално и никой няма да му се меси в работата и кадровите назначения. И до този момент аз нито съм ходил, нито съм дал едно име, нито той е идвал при мен. Договорката ни е да не се месим в МВР, защото тези три години хаос доведоха до страховити неща, които се случват в България. Тези поръчкови убийства са най-публичните. От нула миграция, в момента центровете са пълни с мигранти. Бог да ги прости момчетата в Бургас – гинат полицаи. Преди три години, ако беше станала една стоттна от това – щяхте да ме съсипите тук. В момента е чудовищна миграция. Какъв Шенген? Тук МВР е длъжно да спре това, ако трябва министърът да стане граничар. Ние законите ще ги променим тази седмица.