„Ние празнувахме на 28 август курбан. Имахме курбан. Дойдоха ни гости от Везенково. Той беше моят брат. Детето, дето го блъснаха, е на моя брат - мой племенник. Отиде с майка си в тази къща. Аз бях вътре. Като излязох вече беше блъснато и нищо не съм чула. Започнахме да викаме, да крещим. После дойдоха полицаи, линейки. Мен ме изкараха долу, преди малко се прибрах. Брат ми, той е задържан. Имаше момиче и момченце, ама момченцето си отиде. Животът му спря“, каза пред bTV Пенка, вуйна на прегазеното дете.„Шофьорът е бил нападнат, докато е в кабината на камиона. Установена е порезна рана в областта на прасеца. Най-вероятно, правя догадка, причината е кръвозагуба след нанесения удар с нож в областта на прасеца“. Това каза за bTV Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.

„Шофьорът не се е опитал да избяга. Той е бил нападнат в кабината от роднини на прегазеното дете. Задържани са бащата, дядото и чичото на загиналото дете. Четири други лица бяха разпитани и освободени“, добави той.

„Няма напрежение на територията на село Прилеп. Полицейското присъствие остава засилено. Тримата задържани имат съпричастност към смъртта на шофьора. Лицата са празнували семеен празник. Детето излиза внезапно на пътното платно, което е вероятната причина за произшествието“, обясни старши комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас.

В кабината на тежкотоварния камион е имало и още един човек.

„След нападението над шофьора, вторият шофьор напуска камиона, за да не бъде нападнат от роднини на детето. След като идват екипите на МВР на място, се връща и оказва съдействие. Разказва как вижда нападението, изплашва се и напуска камиона“, посочи той.

Източник bTV

Снимка Burgasinfo