КОД ще се яви на местните избори в Бургас с идеята да даде нов тласък и обединение на десните хора. Това обявиха в морския град лидерът на партията д-р Петър Москов и председателят на областната структура Станимир Апостолов.

„Тук сме, за да преучредим организацията на КОД и по този начин да дадем началото на една успешна нова страница в развитието на дясното в Бургас”, каза Петър Москов преди отчетно-изборното събрание. То се състоя в конферентната зала на Индустриалния и логистичен парк.

„На обществото в Бургас е нужен десен коректив на голямата народна партия каквато е ГЕРБ. По нашия устав има някои забранени видове съюзи, оттам-нататък местната политика, съюзи и явяване на местни избори е изцяло приоритет и решение на местната организация”, заяви Москов. Формата на явяване на местните избори в момента се обсъжда.

„От местната организация на КОД все още сме в разговори с други десни движения и към момента нямаме изразено съгласие и подписани споразумения за подкрепа на един или друг кандидат. Все още текат разговори”, каза Станимир Апостолов.

В Бургас КОД се превърна в платформа на истинските седесари, които бяха изключени от националното ръководство. Днес в залата бяха емблематични лица на сините, сред които Костадин Марков – бивш зам.-кмет и народен представител от СДС, Станимир Апостолов, общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет от квотата на СДС, Тошко Иванов, който бе секретар на сините, както и техни колеги.

„Мисля, че след последните няколко години, в които бяха експлоатирани понятия като ново, промяна, младост, различност и стигнахме до ситуация, която като че ли беше по-лоша отпреди това, хората независимо дали са на 27 или 67 са с ясното съзнание, че трябва да се върнат към ясните идеологии и ясните политически послания. И да обърнат гръб на шарлатаните, които обещават бързи решения, но забележете – решения, които са базирани в утрешняи ден”, каза Петър Морсков.