В момента новината за ротационното управление означава очевидна загуба на ГЕРБ, Това каза за по Нова нюз проф. Михаил Константинов. Остана голяма неяснота при ротирането на премиерите, защото не става ясно какво ще бъде положението на министрите, коментира той.

Вероятно уговорката тук е акад. Денков да предложи съвършено различен кабинет, в който ще има лица на ГЕРБ. Това е типично коалиционно управление, е неговото мнениение.

По думите му реформата в съдебната система няма да стане със законови средства, ако не се сменят хората. "Ще ни набутат в еврозоната щем-не щем, не можем да стоим като нестабилна единица. Трябва да има орязване на разходите и да се краде по-малко. Краде се чудовищно много - поне 50% от каквото и да е. Безобразното крадене ни държи в крайна бедност. Когато крадеш не ставаш по-щастлив, а по-управляем и нещастен", заяви той.

Според него термините експертно и програмно правителства не съществуват, а единствените истински са редовно и служебно. "Aко кабинетът иска два пъти по 9 месеца, той ще си изкара и мандата. Пожелавам го на парламента", посочи Константинов.