Тази патова ситуация я създават тези, които не ползват парламентарните традиции и Тошко Йорданов стана, и им каза как беше досега и за какво спорим. Първата партия излъчва председател на парламента. Има ли спор? Кой да се срамува от това, че е победил? Така Бойко Борисов коментира неуспеха депутатите да изберат председател на НС.

"Има парламентарна практика, първият получава парламентарния председател", повтори лидерът на ГЕРБ. "Всеки, който иска нещо различно от това, може би някаква нова мода, имаме деня да го обсъдим."

Той не изключи Вежди Рашидов отново да остане компромисен вариант за председател на НС. "И той пак ще е от първата политическа сила", добави Борисов.

"Направи ли ви впечатление, че никой не стана в залата, когато влезе върховният главнокомандващ и държавен глава? Само аз станах като дисциплиниран войн", отбеляза той.

"Не Борисов, а и МВФ не само плаши, каза вчера, че БВП на България е между 0 и 1%, това означава обедняване", заяви лидерът на ГЕРБ.

Тези дни проявяваме търпение, внимание и диалогичност, защото ние от Възраждане страх нямаме, защото имаме ясно формулирани различия и ясно формулирани посоки, в които можем да работим заедно", отбеляза Борисов, но каза, че е изненадан, че не са станали на европейския химн.

"Когато има една такава тежка политическа конфронтация между партиите, тя може да се яви и като обединител", каза още той. "Мога да ви дам практически пример - Радев иска тези министри, които седяха в кошарката, да им гласуваме пари, да си харчат. Аз им предлагам да се съберем политическите партии, тези министри остават в кошарката, правим ротационни принципи за председатели, комисии, а президента Радев отива да си президентства", заяви той.

"Това, което казвам в момента, е голяма отстъпка", категоричен бе той и призова да се обединят, защото държавата е пред крах.

"Днес парламентът беше много умерен, обран, истински политически парламент. Най-ценното качество на мъжа е търпението, ако с търпение и толерантност помислим, има варианти", добави той и отбеляза отново, че дори в Радев политическата класа няма доверие.