Очаквам разум. В противен случай ще отидем на избори без бюджет. Без нас правителство не може да има. Искаме да се отнасят към нас с уважение.

Това заяви на брифинг в партийната централа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От думите му стана ясно още, че ГЕРБ ще предложи за председател на парламента Росен Желязков, стана ясно още от думите на Борисов. За зам.-председател на парламента ще бъде предложена Росица Кирова.

Освен това Десислава Атанасова ще остане шеф на парламентарната група.

Борисов посочи, че единственият работещ вариант за кабинет е с "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". Припомняме обаче, че двете партии дадоха пресконференция без журналистически въпроси, на която заявиха, че отказват подадената от ГЕРБ ръка.

"ИТН казват, че ще играят ролята на държавен и партиен контрол - ОТК ще бъдат, ДПС са готови винаги да управляват и оставаме ние и колегите от ПП. Най-лесно е да искаш да контролираш, а някой друг да работи. Очаквам в следващите дни повече разум и мъдрост от партиите, в противен случай отиваме на избори без бюджет", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова депутатите си да бъдат "смирени" в утрешния ден, в който Народното събрание ще проведе първото си заседание след изборите, и да не се поддават на провокации.