Целта на едни избори е да се излъчи правителство, това е парламентарната демокрация. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание – това е редовно правителство. Каквато и да е цената за партиите. В противен случай нови избори, означава същото“, заяви Бойко Борисов в първи коментар след проведените извънредни парламентарни избори.

Той се обърна към лидерите на партиите. „По време на кампания се чертаят разделителни линии, защото иначе всички партии ще са еднакви. Но след избори, ако не стига на една партия да събере 121, се правят коалиции. Нашите естествени партньори са партиите, които са в зоната на тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген, процеса, който ние оставихме за малко недовършен – Европейския банков съюз. Ние ще поканим абсолютно всички партии, които българският народ изпрати в парламента. Най-стабилно управление, което би успокоило бизнеса и хората, е коалиция между големите партии.

Всички разговори за политики минават през редовно правителство. Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилното, най-европейското, най-добре за хората. Българите казаха, че без ГЕРБ не може, но без ПП и ДБ – също не може. Личните ни чувства нямат никакво значение.

Редовно, стабилно, в посока Европа – това са важните неща. Нямам разделителни линии с никого. С „Възраждане“ също ще говорим сериозно. Никой няма право да ги подценява, нито да омаловажа успеха им. Трябва да работим с всички, които българските граждани са избрали. Моята цел е да се обединяваме в името на държавата“, каза още той.