Посланието към народа е много тежко - че дори и САЩ не може да направи нищо на един Делян Пеевски, например. Така коментира списъка “Магнитски” президентът от 2012 г. до 2017 година Росен Плевнелиев в студиото на На Фокус с Лора Крумова”.

“Идват нови избори. Дайте да хванем последния влак на тази промяна, която и българските граждани очакват. Нека се направят специални екипи по списъка “Магнитски”. Нека европейските прокурори у нас да се задействат. Нека те да работят с американските и британски партньори. Нека се види истината, да се раздаде справедливост”, призова Плевнелиев.

Той коментира исканията за импийчмънт на президента Румен Радев, като заяви, че няма основание и че “не е сега моментът”. “Неправилно е това, защото политическите тези на Радев са едно, съвсем друго е способността на проевропейските сили в България да направят нещо заедно, отвъд ясното русофилство на Радев”, каза Плевнелиев.

Той коментира още думите на президента, че ще наложи вето за руско ядрено гориво, ако се наложи. “Радев е новият Орбан. Двамата говорят по един и същи начин. Допирните има точки са еднакви. За съжаление това са и опорните точки на Кремъл”, каза още президентът.