На 1-ви март от 10:30 часа Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребии номерата на партиите и коалициите в бюлетината за парламентарните избори на 2-ри април. Това се посочва в решение на избирателната комисия от днес. За вота през м. април в ЦИК са регистрирани 23 политически формации - 16 партии и седем коалиции.

Ще се проведе и жребий на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партии и коалиции, в различните форми на предизборна кампания по Българската национална телевизия (БНТ) и Българското национално радио в изборите за народни представители на 2-ри април 2023г.

Тегленето на жребиите се извършва публично и ще се излъчва по БНТ и онлайн, на сайта на ЦИК, като на него могат да присъстват по един представител на партия и двама представители на коалиция, регистрирани за участие в изборите за народни представители на 2-ри април 2023г. Жребиите ще се проведат в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър I“ № 1. За вота през м. април в ЦИК са регистрирани 23 политически формации - 16 партии и седем коалиции.