НАП не е констатирала нарушения при санкционираните във втория списък „Магнитски“. Прави се вътрешен анализ на информационните масиви. Това са съобщили от агенцията пред БТВ.

В Националната агенция за приходите са постъпвали сигнали за повечето от лицата, които фигурират във втория списък „Магнитски“, но от там не конкретизират за кои от петимата санкционирани българи са подавани сигнали.

От Агенцията допълват, че при извършените проверки на физическите лица не са констатирани нарушения на данъчното и осигурителното законодателство. Следователно не са установени задължения и несъответствия в декларираните данни.

На въпрос дали след излизането на новия списък Агенцията ще провери отново лицата - отговориха така:

„Националната агенция за приходите проследява и анализира фискалното поведение на всички стопански субекти и физически лица и извършва проверки или ревизии, ако са открити допълнителни факти, съобразно действащото законодателство. Прави се вътрешен анализ на информационните масиви, при необходимост се извършва проверка в компетенцията на НАП, за да бъдат защитени интересите на обществото и фиска.“