Едно от ключовите лица на ДСБ в Бургас адвокат Иво Баев обяви днес, че напуска партията. Ето обръщението му, от което става ясно неговото разочарование и това, че остава общински съветник:

Днес трябва да направя едно важно съобщение.

Подадох МОЛБА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ на членството ми в ПП"Демократи за силна България"(ДСБ).

Днешната ДСБ не е моята ДСБ, на която бях един от учредителите. От доста години в ДСБ няма атмосфера за личностно и политическо развитие.

В ДСБ отдавна не се води действителен дебат по важните въпроси на българската политика.

ДСБ престана да бъде форум за изява на личности.

В ДСБ различното мнение от години вече е неприемливо и порицавано от една растяща група от клакьори и празнословни лицемери.

Много трудно ми беше да взема това решение, защото това е първата и единствена партия, в която съм членувал и много енергия и работа отдадох на тази кауза, за което не съжалявам.

При вземането на това крайно решение обаче, бях безрезервно подкрепен от приятели, съратници в ДСБ, политически съмишленици и на последно място, но не последно по важност - от семейството си, за която подкрепа на всички съм благодарен.

На гражданите на Бургас и на всички тези, които са ме подкрепили да бъда избран за общински съветник потвърждавам, че ще продължа да служа на обществото и на Отечеството си за утвърждаване на демократическите принципи в местното самоуправление, за просперитета на родния ми град, за доброто на съгражданите ми. В Общинския съвет в Бургас съм благодарение на подкрепата на съгражданите ми, а не по партийно назначение.

Напускането ми на ДСБ не променя отдадеността ми на работата за утвърждаване върховенство на закона в местната власт, за защита на правата на гражданите и отстояване на общочовешките ценности.