"Модернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система."

Това заяви президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О`Браян, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В срещата, която се проведе в президентската институция, участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, както и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън.

По време на разговорите бяха обсъдени наложените санкции на български граждани, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи, се посочва в информацията. Държавният глава изрази признателността си за международната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията.

Президентът подчерта също така, че обществото ни очаква следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и активно партньорство и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните съюзници в борбата с корупцията.