Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново. Това каза пред журналисти номинираният за премиер от ”Продължаваме Промяната” академик Николай Денков в Кърджали по време на среща със симпатизанти.

"Затова сложихме като основна задача изготвянето на програмна декларация, която да подреди целите и дейностите, които могат да ни обединят", поясни Денков. "И като ги сложим на масата, да видим кой е готов да подкрепи това, което може да ни обедини заедно", допълни кандидатът на "Продължаваме Промяната" за премиер.

Той уточни, че вече са получени предложения от "Демократична България", "БСП за България" и "Български възход". "В следващите дни предстои да подредим тези предложения така, че да не си противоречат и да се допълват взаимно", посочи Денков. По негови думи текстът на декларацията ще бъде съгласуван с партиите, които са внесли предложенията, и след Нова година ще бъде предложена за гласуване в Народното събрание.

"Ние действаме с две идеи - когато всичко е подредено и ясно какво искаме да направим, и ако това бъде подкрепено - да бъде сторено и да се получи мнозинство. Ако не са готови, декларацията така или иначе ще бъде завършена, и ние ще я оставим на следващите - третият мандат също трябва да бъде свързан с някакво обединение, макар и на други партии с друго предложение за министър-председател", каза Денков.

"То може да тръгне от тази декларация и ако искат да я допълват, а не да тръгнат на чисто", обясни още Денков и посочи, че винаги е бил с мисълта, че трябва да се постигат реалистични неща, а в случая реалистичното е добре подредена декларация.