Необходими е потреблението на електроенергия в Киев да се намали с 60%. Това разпореди държавната електрическа компания ”Укренерго”. Останалият ток ще бъде разпределян за осветяване на критична инфраструктура като болници, помпени станции и топлоцентрали - 58%, и 42% за битовите потребители.

Компанията посочва, че е взела това решение, за да може да осигури ток за поне 2-3 часа на ден на всеки клиент. В същото време Русия подготвя нова вълна от ракетни атаки срещу енергийна мрежа на Украйна. Това предупреждение бе съобщено по време на посещението на външните министри на няколко европейски страни в Киев, за да изразят подкрепата си за украинската страна, включително първите дипломати на кандидатките за членство в НАТО Финландия и Швеция.

Говорителят на генералния щаб на украинската армия изтъкна, че в Черно море се е появил руски ракетен кораб, който има 8 ракети тип "Калибър". Президентът Володимир Зеленски предупреди украинците да очакват още една сурова седмица без електричество и отопление, тъй като Русия планира нови удари срещу енергийната инфраструктура на страната.

Сраженията на фронта продължават. От руското министерство на отбраната посочват, че боевете в източна Украйна не са довели до съществени изменения във фронтовите линии. Според информацията руските войски са отразили украински контраатаки край Лиман, Соледар и Павловка в Донецка област. Назначената от Москва окупационна администрация отрече руската армия да се подготвя да се изтегли от Запорожката АЕЦ в Украйна.