"Потресен съм - какво нарушаване на закона, каква адска наглост! Тъкмо вчера адвокат Менко Менков ме убеждаваше, че трябва да започнем дело в Страсбург, в съда по правата на човека. Аз му отказах."

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналистката Соня Колтуклиева в ПИК за ареста на Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

"Отговорих, обаче, че Севделина трябва да се жалва, защото два часа и половина са ровили из къщата пред очите на дъщеря й, която е второкласничка, но е събрала сили и е заснела десетина потресаващи клипа. Когато ги видя, евродепутатът от Нидерландия каза: ако това се беше случило в моята страна, социалните служби щяха да вдигнат такава врява, че оставката на вътрешния министър щеше да бъде най-малкият му проблем", каза Борисов.

"Още днес ще информирам Европейската народна партия, европейската прокуратура, министър-председателя на Нидерландия Рюте. Трябва да се знае за какво беззаконие става въпрос. Това не трябва да се забравя! Не трябва да се случва повече на никой български гражданин", заяви лидерът на ГЕРБ.

Ето какво още сподели Бойко Борисов:

"Тази публикация ме разтърси и преобърна решението ми. Ще изпратя тази публикация до много институции в Европа.

Да, искам да не съм аз пречката за постигане на разбирателство по определени важни неща за държавата и за всички българи, защото идват още по-тежки времена за страната. Затова казвам, че мога да простя, но няма да забравя. Пак повтарям: за да не ме изкарат утре мен виновник за разправиите, които те сеят - не искам да поставям в дневния ред на обществото скандала с моя арест.

Какви хора са тези?! Дори едно “извинявайте” не казаха! Не показаха неудобство, че бяха изпратили полицаи да ни арестуват пред децата и внуците. Защо бяха тези демонстрации?!

Много, много, много съм щастлив, че вчера дъщеря ми роди и двете с бебето Виктория са добре. Не мога да ти опиша какво преживях на 17 март като баща - знаех вече, че дъщеря ми е бременна, а беше пометнала преди това от стрес. Казах й: спокойно, миличка, искам да се успокоиш и да си легнеш, аз ще се оправя. Оставих я превита на две на прозореца да гледа как ме отвеждат… Никога нямаше да им простя, ако нещо се беше случило с нея. Никога!"

На въпрос какво ще направи ГЕРБ с мандата за съставяне на правителство Бойко Борисов отговори, че ще предложи правителство на малцинството:

"Който прецени, да ни подкрепи. Още не сме решили кого ще номинираме за премиер. Ясно е, че няма да участваме в гласуване на проекто-кабинет с втория мандат. Ще видим на кого ще даде президентът Радев третия мандат и тогава ще решаваме какви ще са нашите действия."