Най-големи производители на слънчоглед и зърнени култури сме. Военната промишленост произвежда в пъти повече от друго време. По време на нашето управление бюджетът беше с излишък, сега дефицитът достига 7%. Външният дълг вече е 35% и новия дефицит достига 15 млрд. Рекордни нива на инфлацията.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Маркус Фербер, председател на фондация „Ханс Зайдел“. Бившият премиер е на посещение в Бавария на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС).

Борисов призна, че страната ни е на челни места по производство на електроенергия в ЕС. „България е в труден период и българският народ се довери отново на ГЕРБ”, изтъкна той относно предсрочните парламентарни избори.

Борисов, който се отказа от депутатското си място още преди да бъде сформирано 48-ото народно събрание, заяви, че вчера с много усилия в парламента по инициатива на депутатите от ГЕРБ-СДС е прието решение за потвърждаване пътя на България към еврото - от 2024 г.

„В първия ден на парламента внесохме Проект на решение за даване на военна помощ на Украйна. Също така още в първия ден внесохме Проект на решение за 100% диверсификация от руски газ и руско ядрено гориво”, каза Борисов.

Бойко Борисов и Маркус Фербер изразиха задоволство от съвместната работа и високо оцениха дългогодишното сътрудничество между ГЕРБ и Фондацията и определиха нови съвместни проекти. Те са за подготовка и обучение на кадри, както и формулирането на политики за развитието на България. Обученията ще обхванат противодействието срещу фалшивите новини и начините за справяне с езика на омразата.

„България е изправена пред множество кризи и ние ще направим всичко по силите ни, за да я изведем от тях. Държавата ни фалира, заради управлението на „Продължаваме промяната“. Благодарение на тяхното правителство дефицитът ни достига 7%, а следващите няколко години ще бъдем принудени да теглим по 15 млрд. дълг“, посочи лидерът на ГЕРБ. Той сподели, че още в първите дни на Народното събрание ПГ на ГЕРБ -СДС е предложила мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса, които биха ни извели от кризите”, каза Борисов.

По думите на Вебер България има нужда отново да се възползва от европейските средства, които ще са в помощ за бизнеса и гражданите в тези несигурни времена.

По-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува във Facebook своя снимка с премиера на Бавария и лидер на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер.

„Информирах го, че още в първите дни на Народното събрание предложихме мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса. Мерки, които биха ни извели от кризите, които предизвика управлението на „Продължаваме Промяната“. Дефицитът ни достига 7%, а следващите няколко години ще бъдем принудени да теглим по 15 млрд. дълг, пише Борисов.