Реабилитация на ГЕРБ. Това е бялата картина. Рейтингът на Борисов се вдига. Имаше такива, които да го чегъртат и го заключиха за 24 часа. Съдбата се смее на тези хора. Това заяви политологът Петър Чолаков пред bTV.

"При ПП резултатът е по-нисък, но не трябва да се драматизира. "Възраждане" се увеличава два пъти. От седма политическа сила, има 10%. Изпреварват ДБ и това са тревожните процеси. Нито една формация в 45, 46 и 47-ото НС, освен "Възраждане", не поставяше под съмнение членството на България в НАТО и ЕС. Сега тази партия увеличава резултата си и това трябва нещо да ни казва. ИТН двукратно се свиват. БСП си получиха и това, което получиха миналата година", допълни той.

"Въпреки драматичния ръст на "Възраждане", не могат да повлияят значително на геополитическата ориентация на страната. Статуквото непоколебимо запазва позициите си и връща ГЕРБ. Трябва да ги поздравим, че успяха да си върнат позицията. След гласовете от чужбина, може да се окаже, че имат по-висок резултат", заяви още Харалан Александров.

"Хората не искат да гласуват. ГЕРБ е първа политическа сила. Няколко месеца след промяната и консенсуса да се обърне страницата, вдигнатият юмрук на президента - всичко това отиде в канавката, защото Кирил Петков не успя да вдъхне доверие, че могат да се справят с промяната. ГЕРБ е първа политическа сила, не защото хората искат Бойко да управлява, а защото няма друга алтернатива и защото Кирил Петков не се справи", обясни политологът Слави Василев.