Битката с инфлацията, овладяването на високите цени на енергоносителите, продължаването на санирането, завършването на стратегически инфраструктурни обекти, привличането на млади хора целогодишно в региона – това са само част от най-важните задачи, които пое пред жителите от Бургас и областта водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион Жечо Станков.

Една от най-големите тревоги в момента е инфлацията и високите цени, които всеки усеща ежедневно. „Битката с инфлацията трябва да бъде поета от държавата, а не да минава през джоба на хората. Защото, ако не го направим, ще последва такова масово обедняване, от което няма да може да се възстановим дълги години. Хората в момента живеят ден за ден, спестяванията им се топят. Мнозина са на мнение, че това е така заради пандемията или войната в Украйна. Но защо тогава в България скокът на цените е 2 пъти по-висок от Румъния и Гърция? Истинската причина е във високите цени на енергоносителите. Те не се овладяха навреме. Това е отговорност на държавата! Има икономически и финансови инструменти, за да бъде овладяна инфлацията. Ние знаем как да стане това“, смята Станков.

Над 50% от хората по време на тази кампания питат кога ще продължи Програмата за саниране. „Вложих огромни усилия от обновяването на сградите да се възползват максимален брой хора безвъзмездно. Моята категорична позиция е, че санирането трябва да бъде възстановено безплатно за домакинствата. Към него трябва да бъдат включени еднофамилните къщи, обществените сгради – болници, училища, детски градини, както и бизнес сградите. Така е справедливо, защото всеки има право да плаща по-ниски сметки за ток и отопление, както и да живее в по-уютен дом“, категоричен е Станков.

Държавата трябва да отпуска безвъзмездно средства към хората, живеещи в еднофамилни къщи, за слънчеви панели за ток и топла вода! „Разработих програма с тази цел. Тя ще е в полза за всички желаещи, защото цените на стоките и услугите продължават да растат, домакинствата орязват своите разходи, но се борят да запазят поне част от стандарта си на живот! Ще настоявам програмата да стартира преди края на годината и всички да могат да кандидатстват максимално улеснено онлайн. На разположение съм на всички – да помагам и да консултирам“, посочи Станков.

Бургас има и своите приоритетни обекти, за които Станков се ангажира да работи усилено, за да бъдат реализирани или завършени. Те ще спестят огромните задръствания, нерви, разходи за гориво и десетките пътни инциденти. „Затова ще вложа максимално сили за завършване на Северния обход на Бургас в максимално кратки срокове, за определянето на Южния обход на Бургас като изключително важен за Югоизточна България, за изграждането на втора входно-изходна артерия на ж.к. „Меден рудник“ и за реализирането на четирилентови пътища Бургас-Малко Търново, Бургас-Средец и Бургас-Айтос.“.

Той пое като ангажимент и работата по изграждането на Университетската детска болница.

„Убеден съм, че духът на Бургас ще бъде допълнен с привличането и задържането на младите хора тук. Затова ще дам всичко от себе си, за разкриването на още филиали на авторитетни учебни заведения тук. Работя с цялото си сърце за разкриването на факултет на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, който ще даде шанс на млади хора от цяла България да идват тук и да учат инженерни специалности.“, каза Станков.

Бургазлии трябва да живеят уредено, спокойно, да могат да правят планове за бъдещето си именно тук! През последната година видяхме, че Държавата загърби това! Време е нуждите на Бургас да се върнат сред приоритетите на Държавата! Бургас заслужава най-доброто! Това е моята цел и знам как да я постигна!“, категоричен е Жечо Станков.