Искрен Веселинов, който е съпредседател на ВМРО, коментира в „Денят на живо с Наделина Анева” предстоящия предсрочен парламентарен вот у нас.

„Няма да се изненадам ако основните антиподи в този предизборен дебат всъщност се окажат коалиционни партньори”, каза Искрен Веселинов като обясни, че визира ГЕРБ-СДС, "Демократична България" и „Продължаваме Промяната”. Той допълни, че трудно би прогнозирал стабилно правителство в следващите една или две години.

Попитан колко важен ще се окаже вотът от чужбина, Веселинов отговори: „От Турция вотът ще донесе на българския парламент една цяла парламентарна група, обаче тя ще бъде част от групата на ДПС, а не на някой друг”. По думите му в Турция има една „гигантска машина за манипулиране на вота”. „ЦИК трябва да издаде правила, които изрично да окажат, че декларациите се попълват пред комисията, собственоръчно, да забранят говоренето на турски в секциите и да забранят агитацията в районите на секциите”, категоричен е Веселинов.

Съпредседателят на ВМРО коментира и изборите в Италия. По думите му победата на крайнодесните „Италиански братя” е „част от пробуждането на европейските народи от хипнозата на либерализма”.

„ВМРО е част от европейските консерватори и консервисти и това е тенденцията, която искаме да прокараме като глобална европейска алтернатива – Европа на отечествата, Европа на нациите, а не на европейските бюрократи”, каза още Веселинов. Според него българите трябва да вземат пример от италианците, до които са близки като манталитет.

По думите на кандидата за депутат от ВМРО инфлацията у нас е стимулирана до голяма степен от монополистите. „България в момента е жертва на най-голямото ограбване от страна на монополистите в новата история”, твърди той.