С голямо удоволствие бих дебатирал с Делян Добрев, ако ГЕРБ пенсионира Бойко Борисов и Добрев бъде номиниран за премиер. Това заяви за bTV бившият премиер Кирил Петков по повод поканата на Делян Добрев за дебат между двамата.

"Готов съм да дебатирам с Борисов по всяко време, това още от миналата година сме го казали", уточни Петков.

"Вчера лично попитах в Монтана, Бяла Слатина и Червен бряг дали вярват лично в левчето на Борисов. Никой не вярва! Колкото искат да говорят пред телевизорите, всички знаят че това са пазари, които не зависят от България", каза той.

И добави: "Борисов и от българския съд е доказан за лъжец. Един път стомна за вода, втори път... ама хората вече спряха да вярват".

По думите му ГЕРБ си повтарят едно и също нещо за "Газпром" постоянно.

"Истината е, че "Газпром" спира едностранно договора, ние веднага догонваме два кораба от компанията "Шениер", без посредници. Намираме за 2 седмици слотове в Турция, двата кораба паркират без нито една молекула руски газ. Тези танкери носят американски газ", каза Петков.

"След това всеки божи ден изпращаме нашето желание за газ от "Газпром: с готовност да платим точно както е по договор. Това бе полезно и за потенциалния арбитраж. Те всеки ден отказват, обявяват търгове и купуват от гръцки доставчик на газ и други доставчици.
Аз не мисля, че има такова нещо като румънски "Газпром", добави той.

И уточни: "Когато едностранно доставчикът прекъсна газа, "Булгаргаз" е купувал на отворения пазар, за да може да няма един ден без газ. Ние нямаме и един ден прекъсване".

"На 30 долара под пазарната цена сме купували газ", категоричен бе той.

"Призовавам всяка проверка, институциите трябва да проверяват всеки сигнал. Това са обществени средства, законът няма политически пристрастия", каза Петков.

"Заведох дело за половин милион лева, толкова съм категоричен в твърденията си и се надявам за втори път съдът да осъди Бойко Борисов за лъжа", добави той.