ЦПЛР ОДК – Поморие и Международният фестивал на православната музика „Света Богородица – Достойно есть“, организиран от Община Поморие, бяха удостоени с престижното отличие „ПроКултура“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. Наградите са учредени от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт, като официалната церемония по връчване се проведе на 12.08.2022 г. в Бургас, в рамките на IX Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на младежките състави”.

Събитието бе част от комуникационната кампанията на Европейската фестивална асоциация #НевъзможноБезМладежта, която е в календара на Европейската година на младежта – #ImpossibleWithoutYouth/ #ImpossibleWithoutYou.

В категория „Фестивал“ диплома и плакет получи музикалният директор на фестивала „Света Богородица – Достойно есть“ Йорданка Туджарова. Тя благодари за оказаната чест от името на кмета на община Поморие Иван Алексиев, както и от името на всички, работещи по организацията и провеждането на фестивала вече 18 години. Туджарова изтъкна, че изявите по време на ежегодния духовно-музикален празник на детски и младежки църковни хорове, както и на светски, винаги се посрещат с радост.

В категория „Общински културен институт“ диплома за отличие получи ЦПЛР – Общински детски комплекс – Поморие. „Благодаря на всички свои колеги за приноса за получаване на това голямо отличие!“, сподели директорът на ЦПЛР ОДК – Поморие Анета Драгнева – Данаилова.