Мъжът, обвинен за убийството на малтийската разследваща журналистка Дафне Галиция призна за престъплението и посочи, че съвсем скоро други имена ще бъдат замесени в случая.

Галиция бе взривена в автомобила си недалеч от дома, където живее през 2017 г. Тя бе един от разследващите журналисти по проекта "Досиетата Панама".


Освен Джордж Деджорджио, задържани са още двама души. Пред репортери на "Ройтерс" Деджорджио посочи, че ако е знаел повече за Дафне Галиция, е щял да поиска повече пари, за да извърши престъплението.


Признанието Деджорджио прави по време на интервю на журналисти от агенцията, които правят подкаст по случая с убийството на малтийската журналистка. То идва след няколкото опита на адвокатите му да осигурят помилване на Деджорджио в замяна на информация за самото убийство, както и други предполагаеми престъпления, включващи видни фигури в Малта.


Обвинен за убийството е и братът на Деджорджио. Досега и двамата отричаха да са замесени в случая.


Един от най-богатите бизнесмени на острова, Йорген Фенек, също беше обвинен през ноември 2019 г., че е поръчал на Деджорджио и двамата му съучастници да извършат удара над Дафне Галиция. Фенек отхвърли обвинението, но все още не е представил своята защита.