За Северна Македония ние решихме вчера да дадем зелена светлина. Очаквахме днес, без игрички хитрости, това да влезе в пленарна зала, да не си играем с комисии и протакане. Днес е исторически ден за Европа и за света, защото има възможност и за Украйна, и Молдова, и Северна Македония, и Албания.... Съюзът да стане много по-силен. Ние всички сме убедени европейци. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия и Парламентарната група на партията.

„От сутринта слушаме министър-председателя, че това не може да се случи днес и обвинения кой страхлив, кой смел. Приемаме, че ние сме страхливите, той е смелият, той е героят. Нека влязат в парламента, нека дадат те предложението, нека изцяло успехът да е техен, нека на мен да ми стоят пред къщата и да ме наричат предател... Но ние знаем, че това е най-доброто за България, за съседите, за Балканите и трябва да се възползваме от Френското председателство. Умолявам Ви, спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет. Аз, ако имах такава опозиция, щях да карам сигурно 50 години премиерство.“, добави Борисов.

Според него е огромна спекулацията и по темата с бюджета. „Вотът мина не заради ГЕРБ, ДПС и кой ли да било друг. Той мина, защото самата управленска коалиция се счупи. Имаме много забележки по този бюджет, имаме много по-добри предложения. Но... Нека внесат две точки – за Северна Македония и Албания, както и бюджета. Още утре да го внесат... И приемете бюджета, дори лош, за да може да не се спекулира.“, добави той.