Ще има предсрочни избори, Борисов и Нинова запяха в един глас за хартиените бюлетини. Това заяви пред БНТ лидерът на "Изправи си се.БГ" Мая Манолова.

По думите ѝ те са категорично против да се пипа Изборният кодекс и трябва да остане само машинното гласуване.

Коментира, че скъпите цени ще свалят правителството.

Манолова каза, че не прехвърля вината към никого за своите представяния на изборите, а огромните очаквания на българските граждани са се оказали излъгани спрямо "Продължаваме промяната". Те пропиляха тази висока обществена енергия, каза Манолова.

Отчете, че ПП са обещали реформа в енергетиката, пенсионна реформа, в здравеопазването, да се направи нова КОНПИ, а реално не е направено нищо. Надградиха схемите на Борисов и те започнаха да работят в тяхна полза, каза Мая Манолова.

По думите ѝ посредници на новата власт са направили сделката на живота си за природния газ. Експертите на "Изправи се.БГ" са изчислили, че ще дължим на "Газпром" 800 млн. евро заради едностранно нарушаване на договора с газовия гигант.

В момента изчерпваме всички възможности да се доберем до информация за това дело, за мотивите, по които сме били подслушвани с решение на Специализираната прокуратура, целта е да не може повече неудобните на всяка власт да бъдат включвани в списъци, да бъдат незаконно подслушвани, каза Манолова.

Допълни, че пенсионерите ще си видят фишовете и ще установят, че на голяма част от тях увеличението на пенсията ще бъде с 2-3, до 5%. Мярката 0% ДДС на хляба е трябвало да се съчетае с 0% ДДС на продуктите, с които се прави той, а също и с таван на цените на някои основни продукти.

Реална подкрепа няма да има нито за пенсионерите, нито за работещите бедни, нито за семействата с деца, каза Мая Манолова.

Критикува, че хората със скъпи автомобили ще получат 25 стотинки за литър заредено гориво, а бензиностанциите вече са повишили цените.