Кметът на Община Бургас Димитър Николов поздравява най-сърдечно всички преподаватели и учители с професионалния им празник - 5 октомври!

"Уважаеми педагози и преподаватели,

Скъпи учители,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод Вашия професионален празник – 5 октомври, Международен ден на учителя!

Незаменими и безценни са Вашите уроци, знания и съвети, чрез които израстват нашите деца, за да се превърнат утре в млади и успешни лекари, инженери, учени и архитекти. Усилията и труда Ви вложени днес в децата, се отплащат цял живот!

Вие сте призвани умело да намирате баланса между отговорността да съхраните и предадете на следващото поколение мъдростта, духа и славното минало на нашия народ с иновациите и стремглавото развитие на технологиите, които променят професиите и начина ни на живот. Благодарение на Вашите ценни съвети и насоки децата могат да намират, отсяват и правилно да се ориентират в необятния информационен свят.

Бургаски учители, поздравявам Ви за упоритостта, волята и обичта, с които учите и образовате децата ни. Ваша е заслугата всяка година успехите им на национални и международни олимпиади и състезания да се множат и да прославят нашия град.

Благодаря Ви за това!

Пожелавам Ви здраве и успехи! Нека най-голяма отплата за усилията и труда Ви бъде благодарността в очите на Вашите жадни за знания ученици! Бъдете горди с професията си и посрещайте смело предизвикателствата!

Честит празник, скъпи учители!"

Димитър Николов

Кмет на Община Бургас