"Време е Бойко Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта й, като се кандидатира за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход". Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от Нова тв, на откриването на учебната година на МГУ. Относно предстоящите президентски избори той каза, че разчита на подкрепата на гражданите, които искат промяна и България да бъде нормална, демократична и свободна държава.

"Не се меся в работата на нито един министър, но очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. Грозното явление "купен вот" няма място в една демократична държава. Странно е, че някои партии упорито се идентифицират с него", коментира държавният глава.

Държавният глава коментира и други актуални теми. Според него служебният министър въвежда ред в хаоса в енергетиката, обезврежда мините на предното управление, премахват се олигархичните зависимости, a трета поредна седмица цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

Радев потвърди, че Кристалина Георгиева е била на среща в Президентството за световните тенденции на икономиката и развитието на инфлацията.