Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев в момента представят общия си политически проект „Продължаваме промяната”.

„Искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години. Това, което се разбра е, че не е важно дали си ляв или десен. В нашето служебно правителство имаше хора отвсякъде, важното е дали си почтен. Ние сме тук за това, да работим с почтените хора”, каза Кирил Петков.

Той изброи, че хората, участващи в проекта, отговарят на 4 критерия.

„Първият е да имат добра кариера извън политиката и да са независими, за да могат като независими да вземат най-добрите решения. Вторият критерий е да не са били в друга партия освен тази коалиция, защото не вярваме толкова на хора, коити прескачат от партия в партия. Третият критерий е да нямат скандали, които можем да проверим. Четвъртият е да подпишат договор за почтеност”, каза Петков.

„В момента сме в процес на разговори с няколко партии и вероятно ще ги сложим под формата на коалиция, за да си остане името „Продължаваме промяната“, каза още Василев.

Той добави, че „ракетата носител“ ще бъде коалиция с единомислещи партии.

По време на представянето, стана ясно, че кандидатът за президент, който проектът на екс министрите ще подкрепи, е Румен Радев. Въпреки това, те заявиха, че партията им не е президентска.