"Очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии – защото това е смисълът на демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата". Това заяви в Пловдив бившият премиер Бойко Борисов в отгоро на острите критики на президента Радев.

"Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна", подчерта Борисов.

По думите му има множество недовършени проекти в Пловдив, които са били договорени с кметовете на населените места в региона. „Вместо днес да си честитим празника, всеки да каже какво значи обединение, какво значи Съединение – Но Съединението Радев не означава да си гледаш хората, а всички други да са лоши. Съединението означава да можеш да говориш и с най-големите си врагове, а това са политически противници. И за мое най-голямо съжаление – няма да оставям ненаказана лъжа или нападка.


„Днес президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи. За твоите думи да попитат - за торбичките на Пламен Узунов. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг”, посочи Борсов.

Лидерът на ГЕРБ допълни: „Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза Борисов.

Бившият премиер коментира и проведените парламентарни избори. „Ние сме разединени защо? Каква е вината на ГЕРБ? Че сме първа политическа сила по техните правила? А честни ли са им правилата? Защо, след като дори и Радев призна, че без да се броят квитанциите от машините, изборът е манипулиран?”, посочи той.

източник Нова тв