Няма да оставим този скандал да се замете под килима. Разбирате ли какъв финансов ресурс е изсипан срещу нас. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в Айтос, където той в момента разглежда ремонтирания парк „Славеева река“. Коментарът на Борисов беше по повод интервюто на председателя на Има такъв народ Тошко Йорданов вчера, в което той каза, че зам. председателят на парламента Татяна Дончева е писала на листче половин милион за депутат.

Според Борисов са налице състави на престъпления на висши държавни служители. „Представяте ли си това да се беше случило с нашата партия, щеше да е нещо страшно.

По моя сметка им трябваха 30 депутати. 30 по 500 хил. правят 15 млн. ресурс. Откъде?

Чудя се как този блюстител на правото Бойко Рашков не се самосезира. Кой е този депутат, кое е това листче? Защо Йоданов, който говори, че ГЕРБ е мафиотска структура мълчи и сподели чак вчера за този колосален подкуп за депутат“, попита риторично Борисов.

„Защо не вкарват в Закона това, което дори и Радев призна, че трябва да се броят квитанциите от машините. Има ли значение кой ще е нашият кандидат за президент, с тези пари ще купят всичко живо“, добави Борисов.

„Всичко е в името на Румен Радев, той нарушава Конституцията“, добави той.

Той разгледа обновения парк в Айтос, където разговаря и с кмета Васил Едрев. Там са и кметът на Бургас Димитър Николов, депутати, общински съветници.

„Ако така продължат, ще видите как след една години общините ще закъсат“, предупреди Борисов.

"Мен не ме е страх, аз като главен секретар на МВР съм направил много срещу организираната престъпност, знам колко врагове имам. Но искам да знам кой и колко плати да свалят охраната на главния прокурор?Не ме интересува дали ще има преливания на кадри между партиите. ГЕРБ е яка партия и си имаме достатъчно подготвени кадри. Но те нарушават Конституцията, правят политически проекти под маската на служебен кабинет. Кой ще гласува бюджет, кой ще носи отговорност?! Ние сме парламентарна република, макар че вече дефакто живеем в президентска република. Марионетките на Румен Радев раздават огромния финансов ресурс от олигарсите, които главният прокурор вкара в ареста.", добави още Борисов.