От политиката зависи всичко в държавата. Провалът на тези преговори беше очакван, особено след интервюто на Слави Трифонов. Това каза бившият началник на кабинета на президента Румен Радев и политолога Калоян Методиев.

"Носи дивиденти задържането на мандата, тъй като тези парламенти бяха витрина. Видя се кой е подготвил политики и кой как се държи в политически кризи. Вижда се кой е уравновесен и от кого може да се очакват добри политики. Нинова изигра своята роля в конкретните преговори. Те бяха в спокоен и конструктивен тон", каза той в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Демократична България" (ДБ) все повече се държат като военни в ПСВ, които са тичали с пушките и не знаят кого стрелят и накъде са тръгнали. Там вече нещата са отвъд стабилността и политическата логика", допълни Калоян Методиев.

"Дайте да видим какъв е интереса на българския народ. Уморен е, объркан е. Трябва да го успокоим и да му създадем условия за спокойно гласуване. Ако изборите са две в едно, би трябвало да гласуват повече хора.

Зависи от развитието на коронавируса. Вече сме в червена зона. Зависи от президентската кампания. Ако има още един-двама интересни кандидати, активността ще се вдигне", обясни той.

"Действащ министър-председател заяви, че ще подкрепи такъв проект, а Стефан Янев няма да кихне без Румен Радев. Нещата са координирани, тества се общественото мнение и са в напреднал стадий. Самите партийци заявиха, че след две седмици ще дадат детайли за проекта. Ако не се уплашат, ще има такъв проект.

Христо Иванов го подкрепи. Тоя проект вече е в напреднала фаза, очевидно. Чувам и виждам, че се изграждат структури и се привикват хора от ДБ и БСП", разкри той по повод обявения нов политически проект на служебния министър на икономиката Кирил Петков.