При отказите до момента, ситуацията се вижда в каква посока отива. Важно е оттук нататък да се вземат мерки. Нека тези трети избори да са последни. Ако зависеше от ДБ, правителство щеше да има. Някой е решил, че като ходи постоянно на избори, ще спечели от това. Следващият път вече трябва да има правителство. Аз не съм чул някой да подкрепи правителството с БСП. Добрата новина е, че икономиката започва да се възстановява.

Това каза депутатът от ДБ Мартин Димитров по БТВ. Нямаше как да няма актуализация на бюджета. Важно е да се запълнят дупките на бюджета.

Понякога трябва да направим модел, който да има граждански контрол. Нека всеки, който поиска пари по мярката 60/40 да бъде обявено публично. Хората сами изнасят информация, те всичко си знаят за себе си, за конкурентите.

Предложил съм го на министрите. Аз съм упорит човек. Настояваме за няколко неща. Искаме да има кампания, която да обяснява за ползите от ваксините. За пенсиите трябва да се подкрепи варианта на правителството. 100 процента от пенсионерите ще получат увеличение и то справедливо. Предлагаме да се умножава действителния стаж, а не преизчисления. За ваучерите за храна искаме да се даде допълнителна, но не голяма сума. Такива практични неща сме предложили.

Икономиката бележи растеж. Най-големите популисти си заминават. Не е сериозно да няма актуализация на бюджета. И е нормално да се забави връщането на мандата.