Румен Радев и партиите, които застанаха срещу нас, са виновни за настоящия хаос. Отдавна казах, че са се разбрали да направят всичко възможно да няма правителство. Целта на Радев е да контролира еднолично държавните ресурси и да си осигури победа на президентските избори. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Перник Поздравих по повод 14-тата годишнина от създаването на местната организация на партията.

„Безумно е да има избори през седмица през ноември, защото на Радев нямало да му хареса предсрочният парламентарен вот да се проведе заедно с президентските избори. Заради неговата амбиция българските данъкоплатци ще платят над половин милиард лева за избори.

Тези хора не разбират, че демокрацията е скъпа, но изисква отговорно поведение. Ако е достоен политик, Корнелия Нинова трябва да върне мандата още днес, защото стана ясно, че никой няма да я подкрепи.“, обяви още Борисов.

„Христо Иванов и Мая Манолова щяха да се борят със задкулисието, но вчера стана ясно, че тайно са ходили да се молят за постове при Слави Трифонов. Както ме обикаляха мен навремето, така сега коленичат пред него. Министрите на Румен Радев Кирил Петков и Асен Василев лично са настоявали Слави Трифонов да ги остави министри. Нали щяха да преговарят публично и прозрачно, защо тогава са се срещали тайно?! По време на изборите всички работеха за Слави Трифонов, стана лош едва след като им отказа министерски постове. Това е задкулисие!“, обобщи той.