Вече няколко години певицата Луна ясно заявява намеренията си да се кандидатира за президент. Изпълнителката на "Тук-там" дори издаде албум, който носи звучното име "Луна Президент", а в социалните мрежи често нарича своите феноме "гласоподаватели" и дори е започнала хаштаг "гласувам за Луна".

Но за да се изправи срещу Румен Радев на следващите избори, тя трябва да избере своя вицепрезидент.

По-рано днес Луна публикува снимка в Instagram, към която шеговито написа, че е помолила бившия премиер Бойко Борисов да застане редом до нея. "Предложих на Бойко да ми е вице..не ще..махал се от политиката...", написа певицата към кадъра.


Този отказ очевидно не я е спрял по пътя към президентския пост. Малко по-късно артистът Иво Димчев обяви в своя профил във Facebook, че е получил обаждане от фолк фурията, с молбата - да му "пристане" като вицепрезидент.

"Днес певицата Луна ми се обади и ме попита: Имаш ли 40г.?
Казвам: Да, на 45 съм.?
Живял ли си в България последните 5 години?
Казвам : Да, на площад Славейков.
Тогава Луна казва : Много те харесвам. И аз, и всички мои приятели. Ще се кандидатирам за ПРЕЗИДЕНТ на предстоящите избори, ще ми пристанеш ли като Вицепрезидент?
Казах: РАЗБИРА СЕ!", написа Иво Димчев.Преди две седмици Митьо Пищова също изрази намеренията си да участва в изборите като вицепрезидент именно на Луна.

"Ще има много сериозна предизборна програма по селата, пълна с кебапчета, кюфтета, чалга, танци и забавления. По градовете ни обичат и ще гласуват за нас. Може и да не ни изберат за президент и вицепрезидент, но ще объркаме сериозно сметките на някои", заяви Пищова пред "България днес".

След изборите за 45-то Народно събрание, Луна призна, че не е гласувала. "Промяната няма да дойде сега, а с мен наесен, когато се кандидатирам за президентските избори! За това не гласувах вчера. Мисля, че няма да има промяна след тези избори", написа фолк легендата.

Луна подаде заявка за „Дондуков“ 2 още по време на участието си във „Вип Брадър“ 2015. Предстои да разберем коя колоритна личност ще застане редом до нея в битката за президентството.