Президентските избори ще са през ноември и от гледна точка на икономии е по-добре да са две в едно, ако не се състави редовно правителство. Това заяви в Разград председателят на Народното събрание Ива Митева, цитирана от БТА.

В очакване на кого ще бъде връчен третият мандат тя сподели, че според нея ще е по-добре да го получи ПГ"Изправи се БГ! Ние идваме".

Актуализацията на бюджета се обсъжда сериозно и задълбочено и ще мине на първо и второ гласуване по график, обясни тя.

"Друг е въпросът дали бюджетът ще бъде приет с тези параметри, с които е внесен, защото както ние, така и колегите от "Демократична България" и БСП, имат обструкции по отношение на отделни параметри", коментира тя.

Затова министрите са изготвили и актуализирана картина, на Консултативния съвет при президента са представили нова информация и нови данни, така че всичко ще бъде взето предвид, като се работи усилено по този въпрос, допълни Митева.

Преизчисляването на пенсиите също трябва да се случи, но категорично не по начина, по който е внесен от БСП, смята Митева Митева.

Според нея при преизчисляването всички пенсионери трябва да получат увеличение, а не само определен брой от тях.

Председателят на парламента изтъкна, че това, което не приема, е популизмът.

"Да, много е хубаво да се обещават много пари, но трябва да се вижда реалната картина", каза тя.

Затова призивът и молбата й към политиците - и към парламента, и към президента, и към Министерския съвет, е да се спре с популизма и да започне да се говори за реалните действия, които трябва да се извършат.

Според нея парламентът е започнал да работи добре, има обединение около някакви параметри, затова е обнадеждена, че актуализацията ще се случи