47-годишен карнобатлия е шофьорът, който премина през релсите и влекачът му беше пометен от влака Бургас – София, в резултат на което десетки пътници чакаха часове наред превоз.

Инцидентът стана в неделя около 09.15 ч. на железопътен прелез, след като влекач “Волво” с прикачено полуремарке, не спира пред железопътния прелез без бариери и преминава нерегламентирано през него при включена светлинна и звукова сигнализация, забраняваща преминаването му. Вследствие на това е блъснат от локомотива на влакова композиция, пътуваща от Бургас за София, управлявана от 43-годишен машинист от Карлово.

Двамата водачи са тествани за употребата на алкохол и наркотични вещества, като пробите са били отрицателни. От катастрофата няма сериозно пострадали. Единствено 69-годишна пътничка от влаковата композиция, получила порезна рана на ръката, но е без опасност за живота.

Вследствие на пътния инцидент са нанесени счупвания и деформации по влекача, цялостно е деформирано полуремаркето, нанесени са счупвания и деформации по локомотива и влака, счупени са три стомано-бетонни стълбове от електро-контактна мрежа.