Разнобой между лидера на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме” Мая Манолова и заместника й в групата адв. Николай Хаджигенов за това между кои партии трябва да има диалог за кабинет с третия мандат. Докато Хаджигенов каза днес, че ще търси и ДПС за разговори, Манолова е на противоположно мнение, пише "Стандарт".

Тя предлага три стъпки за сформиране на правителство през следващите седмици. Като първа стъпка Манолова посочи до петък да има консултации между партиите извън ГЕРБ и ДПС и решение на кой политически субект да бъде даден третият мандат.

След това, като втора стъпка, би следвало да се уточнят приоритетите и сроковете, в които ще се взимат решения на административно ниво и в законодателен план, заяви тя.

Третата стъпка е определяне на персонален състав на правителството, в който категорично не би следвало да участват партийни фигури. По-скоро съставът да бъде от професионалисти, с експертиза и добро име и успешните министри от служебния кабинет, каза Манолова.

Третият мандат би имал шанс, ако има разговор и разбирателство между партиите, без ГЕРБ и ДПС. От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме готови да положим максимални усилия за създаване на правителство, защото това очакват хората – стабилност и отговорност.

Нито една партия, без да има разбирателство и подкрепа от останалите да получи мандата, няма да успее да го реализира, каза още тя.

Партийците да не мислят за своите интереси и да не правят тънки партийни сметки, а да помислят за народа. Време е партийните лидери да си преглътнат егото, да не се провежда политика през доминация на силата и да се помисли за интересите на българския народ, заяви тя.