Със знамена, жълти жилетки и вувузели работниците от АМ „Черно море” АД блокираха входа на Бургас, с искане заплатите им да бъдат изплатени веднага. Те прочетоха декларация, адресирана до министър-председателя и министъра на регионалното развитие. Всички работници на пътя в момента са от Бургас, те са работили по отсечката Чирпан – Стара Загора и както БургасИНФО вече съобщи нямат заплащания от юли.

„Колко време е необходимо на чиновниците от АПИ да проверят свършената от нашите синдикални членове работа – прилагаме Ви за пореден път хронологията на отчитане на сертификатите за свършена работа; писмо отговор от подчиненото на МРРБ дружество „Автомагистрали” ЕАД” и „Практика ли е в АПИ да стоят „кашони” по коридорите с проверени, но неодобрени ертификати и да се пробутват само определени от тях за одобрения и плащане?”, са част от въпросите на декларацията. В края й работниците настояват да се разплатят всички дължими на дружесвото средства, за да може то да разплати заплатите.

От декларацията става ясно, че през май работниците са били на среща в МРРБ и са получили обещание да им се плати. Сега те питат дали са намерени парите за това.