Извинението на г-н Маринов и на г-н Терзийски говори, че те съжаляват за това, че тези лица, са станали обект на насилие. Подчертавам, че нашата парламентарна група осъжда полицейското насилие.

Това заяви в ефира на bTV и предаването "Лице в лице" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Искам да отбележа и друго - когато обсъждаме въпроса с насилието, трябва да го поставим на принципна основа и този въпрос да касае всички граждани, които са били обект на такова", каза тя.

"Имало е дни тогава, когато ескалацията на напрежението беше прекомерна. Полицаи бяха часове наред замеряни, униформите им късани, а те самите порогавани. А това приемливо ли е? Този въпрос никой не го зададе", подчерта депутатката.

"Никое насилие не може нито да бъде приветствано. Забравихме ли за онази жена с две деца, чиито автомобил беше помлян при Румънското посолство", добави Атанасова.

"Не мисля, че някой трябва да бъде използван, а от преживяванията му да се вади политически дивидент. Политици си позволяват да го правят. Оценяваме всичко, което се е случило тогава, като недостойно и неморално", каза тя.

Трябва да кажем обаче, че това петно, което се хвърля върху българската полиция, засяга над 49 000 униформени, които ежедневно пазят страната. Те също имат семейства, близки, майки и съпруги", каза Атанасова.

По думите й записите по темата никога не са били укривани. Тя отказа да даде оценка дали наказаните полицаи са получили адекватни наказания.

"Това, което отново заявихме при президента, е че ние няма да ползваме времето, предвидено в конституцията за реализиране на връчения от него мандат. Към днешния ден не е поставял условие за актуализация на бюджета. След вчерашното заседание той осъзна, че темата за актуализацията на бюджета е такава, че той не може да изисква нищо от народните представители.

"Поставихме въпроса за Кирил Петков пред него и поискахме от президента да вземе отношение по казуса. Той все пак претендира за държавност и конституционност", завърши Атанасова.