Писателят Христо Стоянов изригна с гневен пост на страницата си във Фейсбук. Той пише защо не са извадили записи със запалената слама в краката на полицаите.

Ето и публикацията:

Защо Хаджигенов и Рашков не извадят записи за оскверняване на Национални символи? Защо поискаха записи за побой над демонстранти. Но не поискаха записи за паленето на слама в краката на полицаите. За прашките (те не се ли водеха оръжие), с които бяха обстрелвани (с прашка се обстрелва, не се замеря) символи на Държавната власт. А символите на Държавната власт са Министерски съвет, Народно събрание. За тях обаче символ на Държавна власт е само Президентството на РБългария. Превръщането на полицията в обект на тяхната агресия - замеряне, обстрелване, палене на слама в краката на полицаите. Апропо, символ на държавността е и униформата, с която са облечени полицаите.

Полицаите, които също имат нерви - и тях ги чакат деца вкъщи, съпрузи, родители. Нормално е да се уплашат - нарича се инстинкт за самосъхранение - и по всички природни закони също е нармално да се реагира. Вярно, след като са привели в безпомощно състояние обекта не е нормално той да бъде бит. Но всяка крушка си има опашка. След като с дни и месеци си търпял произвол на улиците, завардени кръстовища, замеряне с яйца и домати, в това число и псувни и унизителни подвиквания - какво друго ти остава. Клипът с битите протестанти е резултат в този случай. Резултат. А не причина. Но, както е тръгнало скоро ще се стигне до подобен акт и Хаджигенов и Бойко Рашков първи ще се обградят със същите полицаи, които искат да осъдят. Или в такава ситуация ще предадат полицаите на разбеснялата се тълпа... Вероятно това ще направят, ако следим тяхната логика... Ами тогава... Тогава какво ще правим. Апропо, вече имаше един такъв инцидент и Тошко Йорданов бе обграден и пазен от полицаи, чиито глави искат сега...