ГЕРБ беше единствената партия, която отстоя държавността, зачете Конституцията и правилата. Бяхме на ръба на Закона и Конституцията. Това заяви председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова в "Лице в лице" по bTV.

"Само ГЕРБ предложи проект за решение. Партиите на първия председателски съвет се обединиха около факта, че трябва да има акт на НС, въпреки различните мнения, след като изслушахме представителите на президентството, взехме единодушно решение, че трябва да има такъв акт. Вчера беше денят, в който председателят на парламента прие решение, че ще бъде съгласувано и разпратено на всички", допълни Атанасова

"Снощи, когато го получих, позвъних на г-жа Митева в 12 вечерта и тя още бе в парламента, защото имаше неточности. Българската Конституция си служи с два термина - мандатът е успешен, мандатът е неуспешен. Ние считахме, че в основанието трябва да присъства такъв текст и това стана повод да предложим редакция", обясни Атанасова.

"Очевидно да се притеснявали от някакво гласуване, че този кабинет щял да мине. ГЕРБ беше първата партия, която заяви, че няма да подкрепи кабинет. Окончателното решение беше оповестено публично - ГЕРБ няма да подкрепи този кабинет. Проявихме разум, иначе бяхме на гърба на Конституционна и политическа криза. Лидерите на другите партии стояха в ъглите с ръце в джобовете.

Призоваваме партията, която ще получи третия мандат, да положи всички усилия", каза още тя.