Може да се назначи друго служебно правителство. Със сигурност то няма да е със същия състав. Това каза говорителят на служебния кабинет Антон Кутев по БТВ.

Трябва да се направи всичко възможно да се състави постоянно правителство. Парите са отдавна изчерпани . Актуализацията на бюджета е абсолютно необходима. Така ще се поемат ковид мерките, икономическите и социални мерки. Пари има и то не защото сме надписвали инфлация отгоре както правеше ГЕРБ, а защото има добра събираемост. Ние изстискахме всички средства от бюджета. Но това приключи. Ние ще си изпълним ангажиментите. Но оттам нататък пари няма. Няма как да се продължи, без да има актуализация на бюджета. Без него не може да се продължи. Ще спрат всички мерки.

Взехме от много министерства и това е приключено. Има 2 млрд., които ще бъдат събрани в повече. Но служебното правителство не може да харчи от тях. Гледам, че протестират хората от туристическия бранш. Държавата трябва да поеме социалните и икономически ангажименти.

Има малък шанс да се направи редовно правителство. Там въпросът за следващ бюджет няма да бъде вдигнат на трупчета.

След изборите бях на 80 процента сигурен, че ще има правителство в рамките на този парламент. Сега те са 10 процента. Политиката не е за всеки. Професионализмът е сложно нещо. Сега виждаме когато дойдоха нови политици – те правят грешки. Хора, търсете си специалистите. Не разчитайте на това, че знаете.

Данните за Асен Василев са от 2013 г. Отказвам да го коментирам. Василев каза, че има дела, спечелени от него. Според мен атаката срещу служебното правителство беше излишна. Имаше веднага отговор и от Кирил Петков. Този човек се опита да раздвижи държавата и успя. Не зная откъде са атаките. Аз лично вярвам на Кирил Петков. Според мен той е политикът с най-голям рейтинг след президента.

Не разбирам тази борба срещу служебното правителство. Според мен това се направи, за да се измести темата. За първи път има реални промени. Има още много работа. Всичко може да се върне обратно. Ако едно служебно правителство изкара до ноември, кога ще се приеме следващият бюджет?! Всички мерки от ГЕРБ бяха гарантирани само до май. Оттам нататък се кара на мускули. Но и те свършиха през август.

Много ще е по-трудно ако няма редовен кабинет. Президентът, ако се наложи, може да направи съвсем нов служебен кабинет, това е негова работа. Очаквам, че ще има някакви промени. Протестите трябва да бъдат не пред здравното министерство, а пред НС.

Би било най-логично да има 2 в 1 избори, но не зная дали машинното гласуване позволява подобно нещо. Не мога да говоря от името на следващо служебно правителство. Аз не съм ангажиран с него.