„Ние винаги сме градили нашата кампания на това какво сме свършили, изключително се възприемаме като кандидати от Бургаския регион. Категорично работим за надграждане, потенциала ни е за повече от 4 мандата”, каза областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, след като подаде документи за регистрация на коалицията ГЕРБ-СДС в Районната избирателна комисия. Водачът на листата Любен Дилов не присъства, тъй като има уважителна причина – днес стана дядо за втори път.

„Има обновление в листата и това е правилната посока. Трябва да се дава път на младите, още повече, че те са се доказали като експерти. Имаме участие на коалиционния партньор, което е доказателство, че коалицията е успешна и ще вървим заедно напред”, каза Бойчев. В листата, СДС са представени от Димитър Петров, който е на седмо място. Той е финансист и зам.-кмет на община Камено. Кандидатурата на Петров бе излъчена от структурата на СДС в морския град.

Димитър Бойчев заяви, че както винаги, ще водят позитивна кампания и изрази мнение, че партиите трябва да поддържат диалог.

„Категорично трябва да започне да се говори между партиите. Всеки изповядва някаква политика – лява, дясна центристка, но е нужен диалог и да се стигне до правилните решения. За мен е недопустимо да няма тези разговори и да вкараме държавата в спирала на вечни избори”, каза още Бойчев.