Томислав Дончев оглави Националния щаб на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, а Даниел Митов – Софийския. Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с членовете им.

Не съм очаквал, че имаме толкова силна подрастваща смяна. Мисля, че можем да направим добра смес от доказани успешни министри с младостта, дръзновението и енергията.

Хаосът и ченгеджийството, в което ни вкарват, изтъргването – нямат нищо общо с това, което има като единствена цел едно служебно правителство – организирането на честни избори. Подготвени сме и хаосът и страхът, няма да станат“, каза Бойко Борисов.

Томислав Дончев посочи, че в една кампания имат значение четири неща. Едното е политическата история. Въпреки всички опити за създаване на политически балони против нас, ние която разработихме преди месец и нещо. Ще добавим няколко нови компонента – радикализиране на вижданията ни по отношение на административната реформа, на лицензионните режими, специален фокус ще поставим по отношение на българите, които се завръщат от чужбина, специални мерки за младежите, които трябва да бъдат наети за първи път или да стартират собствен бизнес.“, каза Дончев. Той изброи и някои нови идеи в сферата на здравеопазването.

Другото важно нещо са лицата. Трябва да намерим необходимия баланс и да имаме повече свежа кръв. На последно място е кампанията. Няма да изневеряваме на себе си, ще водим открита и честна кампания, близо до реализма и политическата прагматика. В тази вълна на популизъм, която се задава, мисля, че можем да бъдем уникални“, каза Дончев.