ГЕРБ освободи като зам. председатели на ГЕРБ и зам. председатели на Изпълнителната комисия по право кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов. Това стана на провеждащото се в момента Национално събрание на партията. То се състои онлайн. По тази точка от дневния ред делегатите от Бургас гласуваха „за“ - 0, против 12, въздържали се 38.

София и Бургас за времето, в което те са кметове, станаха в пъти по-добро място за живеене. Направиха се толкова много неща в тези градове, че няма да ми стигне времето да ги изброя – от метрото до спортните зали, околвръстни пътища и т.н.. Логиката ми – предстоят много тежки 2 месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори.“, каза Борисов.

Той посочи, че например няколко пъти се е налагало да праща Димитър Николов във Видин, Ямбол или други градове. „А това е време, в което се отсъства от самия град. Да не ме разбере някой грешно. Те остават от най-уважаваните, най-заслужилите. Надявам се да не прочета заглавия, че е свалено доверието от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания, да се изслушват хората. Като кмет на столицата близо 5 години, знам какво значи да имаш партийни и служебни ангажименти. Да им оставя тези три години да работят повече за градовете си и да сме пак заедно.“, каза още Борисов.