Усмивки, фолклорни състави, детски рисунки, състезания, курбан за здраве и пожелания за благоденствие оживиха днес Камено, когато градът отбелязва своя празник на Гергьовден. За шеста година именно 6-и май е денят, в който местните жители празнуват.

Много настроение създаде водещият на тържествата – обичаният актьор Георги Мамалев, а атракция бяха актьорите от Театъра на огъня и сенките, както и ритмите на Блоко Бринкадейра“. Народни песни и танци, изпълнени от местни фолклорни състави, заляха откритата сцена на площата.

Искрено се вълнувам, че днес, на Гергьовден, Камено отново посреща приятели от близо и далеч! Измина една трудна за всички ни година, година, белязана от знака на пандемията. Година, през която загубихме близки. Година, изпълнена със страх. Година, през която разбрахме, че от здравето по-скъпо няма!

Нека нашият закрилник Свети Георги Победоносец пази семействата ни, близките ни. Радвам се, че се събрахме днес на този свят ден, защото само, когато сме заедно, ще се справим с всички предизвикателства. Молбата ми е – спазвайте дистанция, пазете другите до вас!

Като кмет на Община Камено винаги съм държал културният живот да се развива, общината винаги е финансирала градивните инициативи, защото няма нищо по-хубаво от това да пазим и продължаваме традициите на нашите предци, да ги предадем на децата си, да бъдем заедно на всеки празник.

Благодаря ви! И честит Гергьовден на всички!“, обърна се към хората кметът на Камено Жельо Вардунски.