„Кампанията започна. Ние в "Гергьовден" сме в пълна готовност. Днес, с този символичен курбан за здраве и берекет, даваме и старт за новата предизборна кампания”, заяви председателят на Движение „Гергьовде” Драгомир Стефанов. По традиция на 6-и май „Гергьовден” раздаде курбан на бургазлии в Морската градина.


Стефанов коментира нагласите за новите избори.

„Дали отново Любен Дилов ще бъде водач на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас, дали коалицията няма да бъде по-широка, бъдещето ще покаже. Все още нямаме такива политически разговори, те ще започнат след като парламентът бъде разпуснат от президента”, добави Драгомир Стефанов.

От „Гергьовден” биха приели КОД като евентуални партньори.

„Веднага бих поканил д-р Петър Москов и неговата партия, изключително дясно ориентирана и с десни послания. Много добре се вписва в това, което се опитваме да направим – широка дясна коалиция, която се противопоставя на левия фронт, който в момента се създава”, заяви зам.-председателят на партията Георги Маринчев. Днес празникът е двоен, тъй като Георги Маринчев празнува имен ден. За да го уважат, дойдоха областният управител Вълчо Чолаков, кметът Димитър Николов, съмишленици, симпатизанти и много приятели.