Изпитвам потребност да заявя ясно пред всички своята позиция относно решението на брат ми да завърши строителството на печално известната „Подпорна стена“ на плаж „Алепу“. Каквито и да са неговите, аз не одобрявам и не подкрепям тази негова инициатива. Решенията за неговия бизнес през последните 20 години са лично негови, но свързването му с един обект - еманация на цялата пропита от корупция и схеми държава, е повече от възмутително. Това обяви днес общественикът от Приморско Здравко Василев, който освен, че е познат за широката публика катопървият победител в риалити тв формат, на изминалите избори беше кандидат за депутат от „Изправи се! Мутри вън“ от Бургаски регион. Здравко Василев е един от хората в Приморско с най-ясно изразена позиция по обществени въпроси. Както вчера стана ясно – неговият брат Стоян Василев, който е общински съветник от опозиционната в Приморско МИР, е новият инвеститор на проекта "Алепу Вилидж" и ще търси законов и приемлив за обществото начин да го завърши.

„Днес е Разпети петък – най-тъжният ден за всички християни, а за мен е двойно по-тъжен ден, защото вчера моят брат направи нещо, с което освен че ме разочарова и до голяма степен загуби вярата ми в него.“, каза Здравко Василев.

Той добави, че от медиите е разбрал вчера за решението на брат си. „Абсолютно нищо общо нямам с това, което се случва там. Моето отношение към строителството по нашето крайбрежие в този му вид е, че то е неприемливо, вулгарно и минало всякакви граници. Въпреки че моят брат се е поддал на един от най-често срещаните грехове – алчността, аз няма да се отрека от него, поради причината, че той е единственият брат, който имам. Именно това са моментите, в които най-близките хора трябва да се намесим и да вразумяваме хората, които обичаме. Оттук насетне искрено се надявам институциите да си свършат работата и вбъдеще, без значение кой на кой е брат, правилата да бъдат безкомпромисни за всички.“, добави Здравко Василев.