Не можем да си обясним защо се отказват подобни консултации. Когато държавата е в тежка пандемична ситуация, когато трябва стабилно правителство – бързо, се отказва разговор по сериозни въпроси. Най-малкото трябва да се влезе в разговор по всички теми. Отказът от разговор е политическа незрялост. Това обяви номинираният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов, след като „Демократична България“ отказа среща за съставяне на ново правителство.

„Не знам как изведнъж Демократична България стигнаха до извода да дадат безусловна подкрепа на „Има такъв народ“, след като до вчера се отнасяха към тях по различен начин. Това са фактите. Сега могат да преговарят, ако искат, с БСП, ДПС...Сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза“, каза още Митов.

„Готови сме да водим прозрачни преговори за коалиционно правителство около конкретни приоритети и политики, но смятаме за груба политическа грешка да се заобикаля ГЕРБ-СДС и да се върви към съвършено неясни задкулисни действия, за които не се знае кой ще носи политическа отговорност.“, добави той.